Paardencoaching

Paardencoaching is er voor iedereen die inzicht wil krijgen en stappen wil maken in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. In het bijzonder mag ik er zijn voor kinderen en jongeren die tegen problemen aanlopen in hun dagelijkse leven of moeite hebben met situaties of emoties.

Paarden zijn kudde en prooidieren wat maakt dat ze sterk reageren op non verbale communicatie. Ze zijn heel sensitief en zullen altijd reageren op lichaamstaal en energie. Ze oordelen niet maar geven directe feedback.

Het paard is de spiegel van de ziel.

Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij de paarden en openen zich zodoende sneller.

Wat kan er ontstaan door coaching met paarden?

  • Inzicht in jezelf. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik, waar wil ik naar toe?
  • Inzicht in de eventuele problematiek die speelt.
  • Vertrouwen in jezelf.
  • Doorleven van emoties als angst,boosheid en verdriet.
  • De kans nare ervaringen te verwerken.

Ook is dit een plek waar volwassenen en kinderen tot zichzelf kunnen komen, zichzelf mogen zijn en de hectiek van het dagelijkse leven achter zich kunnen laten. Een plek om prikkels te verwerken, tot rust te komen en je weer krachtig te voelen. Zo sterk als een paard!

Ik werk ook met RDI en (CREF) EMDR.
RDI (Resource Development and Installation) kunnen we inzetten om jou bij bepaalde angsten of moeilijkheden te helpen. Het geeft een bodem, een draagvlak, wanneer het nog te moeilijk is om naar bepaalde gebeurtenissen te kijken of om je te helpen bij bepaalde angsten of spannende dingen. Met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en CREF-EMDR ga je traumatische gebeurtenissen verwerken. De paardjes kunnen daarbij helpen.

Naast de sessies bij de paarden werk ik ook met diverse coachings- en inzichtkaarten, meditatie (spelletjes), gronding en adem (spelletjes) en klank.